-->

Det röda sträcket

Eftersom att jag måste testa så att kategorin fungerar så kan jag ju ge er ett litet tips samtidigt. Tänkte visa er hur man gör det "röda sträcket" i Photoshop.

Innan jag börjar kan jag passa på att säga att jag använder Photoshop CS 5.

1. Öppna bilden som du vill använda, skapa ett nytt lager (Tryck på layer och sedan new layer.) och välj Gradient Tool. (Symbolen/Knappen för Gradient Tool är den som är inringad.)2. Klicka på den svart/rutiga rutan. (Den som jag har ringat in med rött.)3. Då borde du få upp rutan som ni ser på bilden nedan, dubbelklicka på den nedre lilla rutan på sidan där det är svart. (inringad med rött.) Ändra sedan färgen till röd.4. Ändra så att du får rätt inställning, med andra ord tyck på den lilla symbolen jag har ringat in med rött.5. Sedan gör du ett lodrätt sträck på bilden, ca 1 cm långt. (Du kan naturligtvis göra det längre om du vill, men prova med ett smalt först.) Sträcket ska alltså inte vara från kant till kant på bilden utan du kan göra det mitt på bilden, där du vill ha det helt enkelt. Efter att du har gjort det så borde sträcket se ut som på bilden nedan.

6. Nu har jag ringat in en knapp som det står "screen" på, för er står den på normal. Ändra den till Screen, sen är ni stort sett klar. Ni kan ändra opaciteten om ni tycker att det är för starkt. Det gör ni på knappen till vänster om "screen"-knappen. Det står Opacity, så ni kan dra ner den till 50 eller vad ni vill ha.
Före                                              Efter

Hoppas ni förstod hur jag menade, annars får ni kommentera. :)

Kommentarer
Kommentera inlägget här:

Design av Maja Sörensen - http://fotogeniquee.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback